Restaurant “Heerlijkheid”        
 

Onze gerechten zijn ook los te bestellen, prijzen voor deze gerechten staan in onze menukaart in restaurant Heerlijkheid.


Voorgerechten.
 

Winterse erwtensoep.

Rijk gevulde erwtensoep op ambachtelijke wijze bereid.



Groninger Mosterdsoep. (vegetarisch mogelijk)

Gevuld met Gerookte spekjes en gesneden prei.



Salade geit.

Een heerlijke salade met geitenkaas, meloen en mesclun.

Begeleid met een heerlijke honingmosterd dressing.



Makreel-Zalmrolletje.

Gemengde salade van witlof, rodebiet, appel en makreel

Op een bedje van mesclun met een rolletje van gerookte zalm.

Genapeerd met frisse vinagraitte.




Rundercarpaccio.               

Geserveerd met rucola, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaat en parmezaanse kaas.

Besprenkeld met Balsamico dressing.



Hoofdgerechten.


Eendenborst filet.

Eendenborst filet gebakken op de huid en langzaam gegaard in de oven begeleid met een heerlijke sinaasappelsaus.



Kalfs ribeye

Heerlijk gegrilde kalfs ribeye geserveerd op aardappelpuree en

Af gegarneerd met rode ui compote.



Winter wildstoofpot.     

Geserveerd met Hollandse zuurkool stamppot

 en stoofperen.



Schelvis filet.

Gebakken schelvis filet op een bedje van sinaasappel pasta.

Genapeerd met een romige dille saus.



Quiche.

Gevuld met diverse groeten, cranberry’s, geitenkaas. Begeleid met een rode pestopuree en rode ui compote.



Varkenshaas op spies.

Gegrilde varkenshaas op spies.

Gepresenteerd op gebakken gemarineerde Chinese kool met pijnboompitten.



Gemarineerde en gevulde kipfilet.

Gemarineerde kipfilet gevuld met kruidig gehakt omwikkeld met spek. Begeleid met een rode pesto puree.



Varkensfilet schnitzel (250gr.).

Keuze uit de volgende topping of saus.

Champignonroomsaus.

Boeren garnituur.

Zigeunersaus.


Nagerechten.

Grand dessert

De grote verrassing van de keuken.



Fantasie.
Een krokant gesuikerd koekje gevuld met vanilleroomijs, advocaat en slagroom, overgoten
met een rijke koude chocoladesaus



Dame Blanche.

Vanille-ijs geserveerd met koude chocoladesaus.


Specialiteit van het huis.

Griekse yoghurt met kersen in saus.

Afgegarneerd met gesuikerde amandelen.



Chocolade specialiteit.

Een dessert met verrassende chocolade elementen, waaronder chocolademousse en ijs met chocolade.



 Likeur koffie.

Kopje koffie of cappuccino met likeur naar keuze.

 
Al ons ijs wordt voornamelijk gemaakt van biologische producten en komt rechtstreeks uit Italie. Ambachtelijk bereid en onderscheidt zich daardoor van alle merken.